ma van 2018. április 23., hétfő
Kézműves-íjász-nomád tábor

Kézműves-íjász-nomád tábor

Táborok időpontjai, jelentkezés

Táborok időpontjai, jelentkezés

Soron következő nomád táborok időpontjai, információk, jelentkezés. továbbtovább

Kézműves foglalkozás

Kézműves foglalkozás

Kézműves foglalkozások, agyagozás, bőrözés, csuhézás, gyertyakészítés, kosárfonás, mandalakészítés, nemezelés, pólófestés, szalmafonás. továbbtovább

Lovaglás

Lovaglás, lóápolás, lovasíjász bemutató

Lovaglás oktatás, lóápolás, lovasíjász bemutató. továbbtovább

Íjászat

Íjászat, terepíjászat, íjászverseny

Íjászat, terepíjászat, íjászverseny. továbbtovább

Lovasíjász bemutató

Lovasíjász bemutató

A kor könnyűlovas harcmodorának bemutatója korhű ruházatban és korhű fegyverekkel. továbbtovább

Történelem, mondavilág

Történelem, mondavilág

Történelem, mondavilág. továbbtovább

Kalandtúra

Kalandtúra

Kalandtúra. továbbtovább

Lovasíjász bemutató

A tábor ideje alatt oly sok időt, energiát fordítunk a IX.-X. században élt őseink méltán dicső haditechnikájának elsajátítására, hogy joggal vetődik fel a kérdés, hogy is nézett ez ki a valóságban. A kor könnyűlovas harcmodorának bemutatója korhű ruházatban és korhű fegyverekkel történik. Az akkor használt összes fegyvert megmutatjuk használat közben, először lassan földön, majd vágtató harci ló hátáról, nyereggel és nyereg nélkül. A bemutató sokat segít ennek a harcmodornak a jelentőségét megérteni, és lehetőség van testközelből megérezni a harc lendületét.

Ahhoz, hogy valaki őseink legfélelmetesebb fegyverét a visszacsapó / reflex íjat lovon használni tudja, ahhoz bizony hosszú utat kell bejárnia mind a lovaglás mind az íjászat terén. Az út ugyan hosszú és göröngyös, de - megfelelő segítséggel - életre szóló élmény és meghatározó tapasztalás a jutalom!

Nagyon fontos, hogy ne csak a technikát lehessen megtanulni, hanem az akkori világ eseményeit is pontosan, az összefüggéseket is látva ismerjük, ezért a bemutató egy történelmi áttekintés is egyben, hogy őszinte tisztelettel hajolhassunk meg őseink előtt, akiknek ezt a hazát köszönhetjük!

Kapcsolódó képek
fotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintésefotó megtekintése